Захист докторської дисертації Грек Л.П.

Дата публікації допису: 2 січ. 2020 11:02:37

28 грудня 2019 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д26.613.02 при Національній медичній академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика МОЗ України у місті Києві відбувся успішний захист дисертації асистента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, к.мед.н. Грек Людмили Прокофіівни на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук зі спеціальності 14.01.01 – акушерство та гінекологія на тему: "Синдром хронічного тазового болю: етіопатогенез, діагностика, лікування та реабілітація"

Науковий консультант: доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, професор кафедри сімейної медицины ФПО ДЗ «Дніпропетровська медична академія» Дубоссарська Зінаїда Михайлівна.

У дисертаційній роботі представлено новий напрям у вирішенні однієї з найбільш значущих медико-соціальних проблем, хронічного тазового болю, у жінок з поширеною гінекологічною патологією, запальними захворюваннями органів малого таза та генітальним ендометріозом в поєднанні з лейоміомою матки і гіперплазією ендометрія на підставі вивчення нових ланок патогенезу, морфогенезу еутопічного ендометрія, патофізіологічної ролі регуляторних і прозапальних цитокінів, гормональних співвідношень, психоособистісних характеристик тематичних хворих та розробки і впровадження алгоритму діагностичних і лікувально-профілактичних заходів.

Наказом МОН України № 627 від 14 травня 2020 року "Про затвердження рішень Атестаційної колегії Міністерства від 14 травня 2020 року та внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 17 березня 2020 року № 409" Грек Людмилі Прокофіівні присуджено науковий ступінь доктора медичних наук.

Колектив кафедри щиро вітає Людмилу Прокофіівну та Зинаїду Михайлівну з успішним завершенням наукової роботи та бажає міцного здоров'я, натхнення, нових звершень та подальших успіхів.

З авторефератом можна ознайомитись за посиланням