Допомогла врятувати життя дитині

Дата публікації допису: 1 лип. 2017 8:53:33

25 червня 2017 року о 19:00 відбувся благодійний забіг "Genesis Music Run for Kiddo" від Соборної площі до Набережної Перемоги на дистанцію 5 кілометрів, який був організований по усім спортивним канонам за участю президента федерації легкої атлетики міста Дніпро Марини Філатової.

Початковою метою забігу було зібрати гроші на окклюдер для операції на серці 4-річного хлопчика Тимура Домалеги з тяжкою вродженою вадою серця - дефектом міжпередсердної перегородки, але після закінчення основної частини заходу організатори "Genesis Music Run" повідомили, що отриманих грошей вистачить на медичну допомогу ще одній хворій дитині - Олексію Погодину, якому також необхідна операція на серці.

У спортивному заході з бігу взяли участь близько 500 жителів міста, професіоналів та аматорів, серед яких була лікар-інтерн акушер-гінеколог 2 року навчання Катерина Борзенко, яка не тільки успішно подолала дистанцію, а й фінішувала у першій сотні.

Завдяки спільним зусиллям успішні операції на серці у хворих дітей відбулися восени 2017 року у Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України у місті Києві.

Бажаємо їм міцного здоров'я і тривалого щасливого життя!

Для довідки:

Окклюдер - спеціальний мікропристрій з біологічно інертного матеріалу, який вводиться в складеному стані в організм людини без розтину грудної порожнини ендоваскулярним методом через стегнову вену і по кровоносних судинах доставляється до серця, де він розкривається як парасоля, виконуючи роль "заплатки" в місці дефекта серцевої тканини, і фіксується. Різні моделі окклюдерів використовують при вроджених вадах серця: відкрита артеріальна протока, дефекти міжпередсердної або міжшлуночкової перегородки, відкрите артеріальне вікно.