Лікарі-інтерни стали донорами крові

Дата публікації допису: 7 квіт. 2019 17:53:53

За статистикою кожен третій житель нашої планети потребує донорської крові. Акушери-гінекологи на власному досвіді знають, що переливання компонентів крові вкрай необхідне жінкам із ускладненнями вагітності та пологів, особливо з тяжкою анемією та масивними акушерськими кровотечами, та іноді - і новонародженим. Щоб препарати донорської крові були доступні завжди і скрізь, де вони необхідні, кров має регулярно здавати достатня кількість здорових людей. Тому вкрай важливо пропагувати необхідність регулярної добровільної і безоплатної здачі крові.

2 квітня 2019 року на базі Комунального закладу "Дніпропетровський обласний перинатальний центр" спільно з Комунальним підприємством "Дніпропетровська обласна станція переливання крові" був проведений "День донора", у якому забажали взяти участь понад 60 людей. Не всі охочі змогли здати кров через наявність протипоказань та деяких тимчасових обмежень. Серед 45 донорів, якими стали медичні працівники та співробітники закладу, родичі вагітних та породілей, добровільно здали свою кров пять лікарів-інтернів кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО зі спеціальності "акушерство і гінекологія" 2 року навчання Максим Ющенко, Ольга Кіковка, Олена Голік, Ольга Кисельова та Катерина Михалкова.

Ми висловлюємо щиру подяку всім, хто добровільно і безоплатно здав свою кров, необхідну для порятунку людських життів, і бажаємо їм міцного здоров'я.