Акція "Кращий подарунок - життя"

Дата публікації допису: 21 груд. 2018 21:25:08

За традицією, зранку у День святого Миколая діти отримують подарунки, які сховані під подушками. Тому вони вірять у диво, яке здійснює святий Миколай і вчаться в святого бути милосердними. З 17 по 19 грудня 2018 року за ініціативи Асоціації молодих донорів України (координатор - Максим Карамушка, випускник ДЗ "ДМА") до Дня святого Миколая у Комунальному підприємстві "Дніпропетровська обласна станція переливання крові" проводилася благодійна донорська акція "Кращий подарунок - життя".

Кров, зібрана під час цієї акції, була спрямована на допомогу маленьким пацієнтам у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, відділенні патології новонароджених та відділенні виходжування недоношених Комунального закладу "Дніпропетровський спеціалізований клінічний медичний центр матері та дитини імені професора М.Ф. Руднєва", а також на ургентні потреби інших лікувально-профілактичних закладів області у дні проведення акції. Щодня у Центрі імені професора М.Ф. Руднєва дітям переливають велику кількість донорської крові, тому допомога маленьким пацієнтам потрібна завжди. В рамках трьох днів акції вдалося зібрати близько ста літрів крові від 212 небайдужих жителів міста Дніпро.

Не лишилися осторонь та прийняли активну участь у акції і лікарі-інтерни зі спеціальності "акушерство і гінекологія" кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО першого року навчання. Чотири лікаря-інтерна Сергієнко Антон, Огнева Аліна, Сучкова Ольга та Войтенко Дмитро з радістю стали донорами біля двох літрів крові для немовлят. Крім здачі крові, під час акції всі бажаючи могли принести подарунки - підгузки, дитячі суміші, засоби догляду та солодощі для діточок, які проходять лікування в Центрі матері та дитини, тому інші 30 лікарів-інтернів від щирого серця на зібрані кошти у сумі понад 2000 гривень придбали памперси та дитячі суміші.

На своїй сторінці у Facebook співробітники Комунального підприємства "Дніпропетровська обласна станція переливання крові" та лікарі Комунального закладу "Дніпропетровський спеціалізований клінічний медичний центр матері та дитини імені професора М.Ф. Руднєва" від кожного маленького хворого та його батьків висловили свою щиру вдячність кожному донору, який вклав серце і душу в цю акцію, та побажали міцного здоров'я, натхнення і сил.

Спільними зусиллями майбутні лікарі акушери-гінекологи допомогли врятувати життя маленьких пацієнтів.