Виїзний тренінг у місті Кам'янське

Дата публікації допису: 1 груд. 2017 12:17:42

23 листопада 2017 року в м. Кам'янське за проханням в.о. головного лікаря КЗ "Кам'янська міська лікарня № 9" ДОР О.А. Пономаренко був проведений виїзний тренінг за темою "Акушерські кровотечі" під керівництвом доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, к.м.н. В.В. Лебедюка.

В тренінгу взяли участь заступник головного лікаря з акушерської та гінекологічної допомоги КЗ "Кам'янська міська лікарня № 9" ДОР, головний акушер-гінеколог м. Кам'янське Л.Д. Кузьменко та чергові бригади закладу, у тому числі 38 лікарів акушерів-гінекологів, анестезіологів, акушерок та анестезісток.

На тренінгу були розібрані чотири клінічні ситуації для надання медичної допомоги при акушерській кровотечі, починаючи з консервативних методів зупинки кровотечі у приймальному та пологовому відділеннях до оперативних методів зупинки кровотечі в операційній залі черговими бригадами фахівців з урахуванням часу проведення заходів, етапності та якості надання медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів наказів МОЗ України.

По закінченні тренінгу доцент В.В. Лебедюк провів презентацію на тему: "Алгоритм невідкладної допомоги при акушерських кровотечах", яка супроводжувалася обговоренням результатів тренінгу, розбором виявлених недоліків та помилок при наданні акушерської допомоги.

1 грудня 2017 року на ім'я Ректора ДЗ "ДМА", член-кореспондента НАМН України, професора Тетяни Олексіївни Перцевої надійшла подяка від адміністрації КЗ "Кам'янська міська лікарня № 9" ДОР за проведення тренінгу. Фахівці лікувального закладу також висловили свою щиру вдячність та надію на подальшу співпрацю.