Тренінги для акушерських стаціонарів 2019

Дата публікації допису: 17 квіт. 2019 2:46:06

З 9 по 12 квітня 2019 року в семи найбільших акушерських стаціонарах Дніпропетровської області відповідно до наказу Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації № 429/0/197-19 від 26.03.2019 року проведено тренінги з питань лікування масивних акушерських кровотеч при пологовій травмі в умовах, які були максимально наближені до пологових залів.

В проведенні тренінгів у якості координаторів взяли активну участь викладачі кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, доцент В.В. Лебедюк у місті Дніпро та асистент В.В. Радченко у місті Кривий Ріг.

Доцент В.В. Лебедюк прийняв участь у тренінгах для лікарів акушерів-гінекологів чотирьох Комунальних закладів "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром", "Дніпровська міська клінічна лікарня № 9", "Дніпропетровська обласна лікарня імені І.І. Мечникова" та "Дніпропетровський спеціалізований медичний клінічний центр матері та дитини імені професора М.Ф. Руднєва".

Асистент В.В. Радченко провів тренінги у трьох акушерських стаціонарах у Комунальних закладах "Криворізький міський клінічний пологовий будинок № 1", "Криворізький перинатальний центр" та "Криворізька міська лікарня № 7".

Кожен тренінг складався з двох етапів, спочатку обговорювалися теоретичні питання класифікації, сучасні методи діагностики та тактики ведення акушерських гематом різної локалізації, зокрема визначення крововтрати, консервативної та інтенсивної терапії і хірургічних втручань. Потім лікарі акушери-гінекологи мали змогу відпрацювати різноманітні клінічні задачі на фантомах.

Загалом у тренінгах прийняли участь більше 200 лікарів акушерів-гінекологів Дніпропетровської області.

Проведення практичних тренінгів на робочому місці покращує навички лікарів акушерів-гінекологів працювати в команді та забезпечує злагоджену роботу для попередження материнської захворюваності та смертності.