Публічна консультація МОЗ щодо ліцензування лікарів

Дата публікації допису: 16 трав. 2019 18:03:32

16 травня 2019 року у місті Дніпро відбулася публічна консультація щодо впровадження професійного ліцензування лікарів в Україні, в якій від ДЗ "ДМА" прийняла участь завідувач кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, професор Ю.О. Дубоссарська.

Публічні консультації у 10 регіонах України проводяться з квітня по червень 2019 року Міністерством охорони здоров’я спільно з Офісом ефективного регулювання за сприяння NDI Ukraine та Інституту “Республіка” завдяки підтримці Уряду Сполученого Королівства Великобританії та Фонду ефективного врядування (GGF).

На зустріч у місті Дніпро були зареєстровані біля 50 лікарів, керівників медичних закладів і управлінців у сфері охорони здоров’я з міста Дніпро, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей.

На публічній консультації Керівник медичного сектору Офісу ефективного регулювання BRDO Младена Качурець презентувала концепцію ліцензування лікарів, а Державний експерт Директорату науки, інновацій, освіти та кадрів Міністерства охорони здоров’я Тетяна Потупалова ознайомила присутніх із впровадженням наказу МОЗ України № 446 від 22.02.2019 року щодо безперервного професійного розвитку лікарів.

Обговорювалися ключові аспекти змін:

  • Критерії відбору та вимоги до членів Ліцензійної ради.

  • Процедура формування Ліцензійної ради.

  • Критерії автоматичного продовження ліцензії на новий строк та зупинення / позбавлення ліцензії.

  • Особливості перехідного періоду для лікарів, що практикують.

Важливо, що напрацювання цієї консультації врахують в процесі підготовки законопроекту про професійне ліцензування лікарів в Україні, у якому на законодавчому рівні будуть закріплені принципи доступу до професії лікаря, чітка регламентація процедур, що забезпечують цей доступ, а також система контролю та відповідальності лікаря.

Докладніше про публічні консультації читайте на сайті МОЗ за посиланням.