Жінка третього тисячоліття

Дата публікації допису: 9 груд. 2018 12:10:11

8 грудня 2018 року у Дніпровському Національному академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка за підтримки Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського "Солідарність" відбулася ХI Церемонія нагородження Всеукраїнської премії «Жінка III тисячоліття».Вперше церемонія відбулася в місті Дніпро. Урочистий захід з червоною доріжкою на честь прекрасної статі став головною подією в соціально-культурному житті України. Незмінними ведучими церемонії були народні артисти України Василь Ілащук і Олексій Богданович.

Протягом десяти років вже були визначені і нагороджені кращі представниці культури, медицини, засобів масової інформації, бізнесу, спорту, науки, які своїми справами і відповідальністю заслужили повагу в суспільстві. Жінки нагороджуються в трьох рівнях Премії: «Знакова постать», «Рейтинг» та «Перспектива».

В цьому році в категорії «Знакова постать» нагороду отримали Зінаїда Дубоссарська - професор кафедри сімейної медицини ДЗ "ДМА", професор, доктор медичних наук, заслужений діяч науки і техніки України та Марина Ставнійчук - заслужений юрист України, віце-президент Світового Конгресу Українських юристів.

Приємно відзначити і інших переможниць у категорії "Рейтинг" серед дніпрянок. Це Яна Іванілова - віце-президент Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського "Солідарність", Яніна Різник - начальник управління забезпечення діяльності Дніпропетровської обласноі ради, Юлія Бурдужа - засновниця Фонду перетворення суспільства «Універсум» і Людмила Войлова - мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу у м. Дніпро, в якому виховуються десятеро дітей.

Кожна переможниця отримала найвищу нагороду - статуетку роботи народного художника України Володимира Шолудька. Вона символізує силу, витонченість, підкреслену строгість і зворушливу тендітність - риси Сучасної Жінки. Рука витонченої фігурки символічно перетворюється в крило, нагадуючи про покликання жінки оберігати і захищати, дарувати тепло і любов. Образ завершує пальмова гілка - символ миру і перемоги, яких без участі жінки досягти неможливо.

Нагороди жінки отримали з рук відомих чоловіків: народного артиста України, професора, композитора Олександра Злотника, народного артиста України Володимира Горянського, легенди українського футболу Владислава Ващука, народного художника України Олега Пінчука, відомого українського парфумера Богдана Зубченка та інших.

Жінка - це унікальне поєднання зовнішньої беззахисності і великої внутрішньої сили. Кожна жінка повинна вірити у власні можливості, розвивати свій потенціал, реалізовуватися в різних сферах діяльності. Вже одинадцятий рік поспіль проект втілює цю благородну місію, даючи високу суспільну оцінку досягненням жінок і спонукаючи їх розкривати свій потенціал і прагнути до нових звершень.

Від щирого серця вітаємо Зінаїду Михайлівну з почесною жіночою нагородою та бажаємо подальших успіхів і натхнення у роботі та житті!