Захист науково-дослідних робіт лікарів-інтернів 2019

Дата публікації допису: 15 трав. 2019 3:10:45

10 та 11 травня 2019 року на кафедрі акушерства, гінекології та перинатології ФПО ДЗ "ДМА" відбувся щорічний захист науково-дослідних робіт лікарів-інтернів 2 року навчання зі спеціальності "акушерство і гінекологія".

Протягом першого та другого років навчання всі 24 лікаря-інтерна під керівництвом викладачів кафедри виконували науково-дослідні роботи згідно самостійно обраних тем: проводили огляд сучасної літератури, курацію тематичних вагітних, породіллей та гінекологічних хворих на клінічних базах кафедри та базах стажування, оформлення тематичних карт, узагальнення отриманих даних, підготовку усних доповідей у форматі презентації Microsoft PowerPoint та за бажанням - підготували публікації наукових тез до збірника ХІХ наукової медичної конференції студентів та молодих учених "Новини і перспективи медичної науки" ДЗ "ДМА".

Найбільш цікавими та корисними виявилися доповіді лікарів-інтернів: Клішиної Ольги на тему: "Багатоплідна вагітність" (науковий керівник - доцент Т.А. Жержова) та Михалкової Катерини на тему: "Синдром полікістозних яєчників як причина жіночого безпліддя" (науковий керівник - доцент Ю.М. Дука).

Відмінні оцінки за виконання НДР отримали лікарі-інтерни:

    • Дворецький Дмитро, тема НДР: "Передлежання плаценти" (науковий керівник - доцент Т.А. Жержова),

  • Каплун Олександр, тема НДР: "Передчасні пологи" (наукові керівники - професор З.М. Дубоссарська, асистент Є.В. Петренко),

  • Уфнаровська Ольга, тема НДР: "Доброякісні захворювання шийки матки" (науковий керівник - асистент Л.П. Грек),

    • Павленко Анастасія, тема НДР: "Генітальний ендометріоз" (наукові керівники - професор З.М. Дубоссарська, асистент Є.В. Петренко),

  • Сінчевська Аліна, тема НДР: "Аномальні маткові кровотечі у жінок репродуктивного віку" (наукові керівники - професор З.М. Дубоссарська, доцент Ю.М. Дука),

  • Кісельова Ольга, тема НДР: "Позаматкова вагітність" (науковий керівник - професор Ю.О. Дубоссарська).

Результати семи НДР лікарі-інтерни сумісно з науковими керівниками опублікували у вигляді тез доповідей у збірнику матеріалів XІХ конференції студентів та молодих учених "Новини і перспективи медичної науки" (2019).

Досвід лікувальної роботи з пацієнтками, узагальнення медичної інформації та написання наукових публікацій стане у пригоді молодим лікарям у майбутній клінічній практиці.

Бажаємо усім лікарям-інтернам подальших успіхів у навчанні!