Захист науково-дослідницьких робіт лікарів-інтернів 2018

Дата публікації допису: 5 черв. 2018 20:06:36

У травні 2018 року лікарі-інтерни зі спеціальності "акушерство і гінекологія" (2016-2019 років навчання) успішно захистили науково-дослідницькі роботи, які виконували протягом 2-х років навчання в інтернатурі. Відповідно до вимог "Положення про інтернатуру" кожен лікар-інтерн самостійно обрав тему наукового дослідження з актуальних питань акушерства та гінекології, під керівництвом наукового керівника - викладача кафедри написав огляд літератури, опанував сучасні методи діагностики і терапії акушерсько-гінекологічної патології, провів клінічне обстеження і лікування пацієнток, оформив 30 карт тематичних хворих, здійснив статистичну обробку та узагальнення отриманих результатів.

На прилюдному захисті всі лікарі-інтерни з мультимедійними презентаціями доповідали про результати власних наукових та клінічних досліджень, ділилися досвідом ведення пацієнток на базах стажування різних рівнів надання перинатальної допомоги. Найкращі теоретичні знання на захисті НДР показали Шевченко Інна Віталіївна з темою: "Передлежання плаценти" під науковим керівництвом доцента В.В. Лебедюка, Діденко Зоя Миколаївна з темою: "Передчасне відшарування нормально розташованої плаценти" та Зеленьова Анна Олександрівна з темою: "Передчасний розрив плідних оболонок" під науковим керівництвом завідувачки кафедри, професора Ю.О. Дубоссарської. Нестандартний підхід з використанням психологічного тестування для обгрунтування вагітною раціонального вибору методу родорозрішення при наявності рубця на матці при виконанні НДР на тему: "Вагінальні пологи після кесарева розтину" під науковим керівництвом доцента В.В. Лебедюка показала Колосок Валерія Сергіївна.

Отриманий досвід наукової роботи буде корисним молодим лікарям у майбутньому при аналізі практичної роботи для покращенні якості надання медичної допомоги вагітним і гінекологічним хворим. Результати виконання НДР будуть враховані на заключній атестації лікарів-інтернів на отримання звання лікаря-спеціаліста наприкінці інтернатури.