Тренінг з первинної реанімації новонароджених для інтернів 3 року навчання

Дата публікації допису: 16 черв. 2019 17:38:55

23 травня 2019 року для лікарів-інтернів 3 року навчання зі спеціальності "акушерство і гінекологія" кафедри акушерства, гінекології і перинатології ФПО відбувся третій у цьому навчальному році практичний тренінг з початкової, реанімаційної та післяреанімаційної допомоги новонародженим в Україні.

Традиційно тренінг проводив Національний тренер з первинної реанімації новонароджених, лікар вищої кваліфікаційної категорії зі спеціальності "дитяча анестезіологія", заступник головного лікаря КЗ "Дніпропетровський обласний перинатальний центр" Денис Георгійович Волков за участю асистента кафедри, лікаря вищої кваліфікаційної категорії зі спеціальності "неонатологія" В.Т. Нагорнюка.

Тренінг складався з трьох етапів, спочатку викладалися теоретичні знання про оцінку новонароджених і алгоритми реанімації відповідно до наказу МОЗ України № 225 від 28 березня 2014 р. та підручника з реанімації новонароджених Американської кардіологічної асоціації і Американської асоціації педіатрії 7 видання, потім лікарі-інтерни мали можливість відпрацювати практичні навички щодо штучної вентиляції легенів за допомогою мішка та маски, непрямого масажу серця та інтубації трахеї на фантомах. Тестовий контроль засвоєння знань наприкінці тренінгу показав, що всі лікарі-інтерни 3 року навчання готові до надання допомоги новонародженим у акушерських закладах Дніпропетровської та Кіровоградської областей.