Тренінг з первинної реанімації новонароджених 2019

Дата публікації допису: 17 квіт. 2019 1:41:48

9 квітня 2019 року для лікарів-інтернів 2 року навчання зі спеціальності "акушерство і гінекологія" кафедри акушерства, гінекології і перинатології ФПО на базі Дніпропетровського обласного перинатального центру відбувся другий у цьому навчальному році практичний тренінг з початкової, реанімаційної та післяреанімаційної допомоги новонародженим в Україні.

Тренінг проводив Національний тренер з первинної реанімації новонароджених, лікар вищої кваліфікаційної категорії зі спеціальності "дитяча анестезіологія", заступник головного лікаря КЗ "Дніпропетровський обласний перинатальний центр" Д.Г. Волков за участю асистента кафедри, лікаря вищої кваліфікаційної категорії зі спеціальності "неонатологія" В.Т. Нагорнюка.

Тренінг складався з трьох етапів, спочатку викладалися теоретичні знання про оцінку новонароджених і алгоритми реанімації відповідно до наказу МОЗ України № 225 від 28 березня 2014 р. та підручника з реанімації новонароджених Американської кардіологічної асоціації і Американської асоціації педіатрії 7 видання, потім лікарі-інтерни мали можливість відпрацювати практичні навички щодо штучної вентиляції легенів за допомогою мішка та маски, непрямого масажу серця та інтубації трахеї на фантомах. Наприкінці тренінгу проведений тестовий контроль засвоєння знань. Найкращі результати показали лікарі-інтерни Кісельова Ольга, Михайлова Катерина та Грушко Юлія.