Практично-орієнтований іспит 2020

Дата публікації допису: 22 трав. 2020 21:59:08

З 21 травня по 5 червня 2020 року вперше комплексний практично-орієнтований іспит для студентів-випускників на І медичному факультеті та інших факультетах ДЗ “ДМА” у зв'язку з карантином відбувається в дистанційному режимі. Іспити проводяться у відеорежимі з використанням платформи Google Meet. Визначним є той факт, що наша академія в цьому році проводить ювілейний 100-ий випуск молодих лікарів, тому символічним є новий рівень оцінювання підготовки випускників і їхньої спроможності навчатися і вдосконалюватися у міжнародному інформаційному просторі.

Колективами "випускаючих" кафедр підготовлено змістовно-інформативну базу даних за дисциплінами комплексного практично-орієнтованого іспиту, у тому числі завдання з акушерства і гінекології, розроблено Google-форми маршрутного листа студента, чек-лист для оцінювання рівня знань та чіткі алгоритми дій екзаменаторів та студентів з використанням сучасних інформаційних технологій.

Регламент іспиту передбачає декілька етапів атестації, на останньому з яких кожен студент проходить чотири предметні станції відповідно до маршрутного листа, де відбувається відеоконференція з членами екзаменаційної комісії різних спеціальностей - внутрішніх хвороб, хірургії, акушерства і гінекології та педіатрії, які розділені на екзаменаційні бригади. У складі екзаменаторів з акушерства і гінекології плідно працює і завідувачка кафедри, професор Ю.О. Дубоссарська. Студенти мають можливість спілкуватися з екзаменаторами, відповідати на додаткові запитання та показувати свої знання, здобуті за час очного та дистанційного навчання. Результати оцінювання письмових відповідей студентів та усної співбесіди у вигляді балів екзаменатори вносять в чек-листи. Секретаріат екзаменаційної комісії проводить підрахунок балів. Під час засідання екзаменаційної комісії щодня відбувається затвердження результатів іспиту, які наступного дня відсилаються студентам електронною поштою.

Сподіваємося, що серед найкращих студентів 6 курсу є майбутні лікарі акушери-гінекологи, які вже у серпні 2020 року розпочнуть своє навчання в інтернатурі.

На фото - Голова екзаменаційної комісії І медичного факультету, професор Т.А. Хомазюк і завідувачка кафедри, професор Ю.О. Дубоссарська приймають іспит.