Атестація лікарів-інтернів 2020

Дата публікації допису: 28 черв. 2020 10:17:41

Наприкінці червня 2020 року відбулася атестація 24 лікарів-інтернів на визначення знань і практичних навичок з присвоєнням звання лікар-спеціаліст зі спеціальності «Акушерство і гінекологія».

Лікарі-інтерни протягом 2017-2018 та 2018-2019 навчальних років на 1-му та 2-му роках інтернатури проходили очне навчання на кафедрі акушерства, гінекології та перинатології ФПО ДЗ «ДМА». У зв'язку з карантином COVID-19 протягом двох місяців очного циклу на 3 році інтернатури у травні та червні 2020 року навчання на кафедрі проводилося у дистанційному режимі.

Головою атестаційної комісії відповідно до наказу ДЗ "ДМА" був завідувач кафедри акушерства і гінекології ДЗ «ДМА», заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор В.О. Потапов. В проведенні атестації в якості екзаменаторів приймали участь завідувачка кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО ДЗ «ДМА», доктор медичних наук, професор Ю.О. Дубоссарська; доценти кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО доктор медичних наук, доцент Ю.М. Дука та кандидати медичних наук, доценти Т.А. Жержова і В.В. Лебедюк. Секретар атестаційної комісії - асистент, к.м.н. В.Т. Нагорнюк.

З метою запобігання поширенню коронавірусу для соціального дистанціювання та зменшення тривалості соціальних контактів атестація у засобах індивідуального захисту складалася з двох етапів:

I етап (23 червня 2020 р.) – складання комп’ютерного тестування зі спеціальності за програмою Elex у комп'ютерному класі кафедри у чотири зміни.

II етап (24 червня 2020 р.) – заключна співбесіда для підсумкової оцінки засвоєння теоретичних знань та практичних навичок згідно програми та навчального плану інтернатури у три зміни.

Вперше в історії кафедри практична частина атестації лікарів-інтернів оцінювалася не у ліжка вагітної або гінекологічної хворої, а в навчальному класі. Для проведення теоретичної та практичної співбесіди згідно вимог деканату ФПО проводилося вирішення одного із 25 case-study (клінічних випадків) з акушерства або гінекології з результатами лабораторних та інструментальних досліджень, на яких оцінювалось вміння лікаря-інтерна правильно встановити клінічний діагноз, провести диференційну діагностику, скласти план обстеження, лікування та надання невідкладної допомоги відповідно до наказів, клінічних протоколів МОЗ України, національних консенсусів та міжнародних керівництв зі спеціальності.

Всі 24 лікаря-інтерна успішно пройшли атестацію з присвоєнням звання лікар-спеціаліст зі спеціальності «Акушерство і гінекологія».

Найкращі теоретичні знання та практичні вміння показали 5 лікарів-інтернів двох баз стажування:

  • КП "Дніпропетровський обласний перинатальний центр" ДОР Дворецький Дмитро, Кісельова Ольга, Клішина Ольга, Ющенко Максим

  • КНП "Криворізький міський клінічний будинок № 1" КМР Михалкова Катерина.

Бажаємо нашим новим колегам міцного здоров'я, віри у майбутнє та цікавого професійного шляху