Атестація лікарів-інтернів 2019

Дата публікації допису: 8 вер. 2019 8:22:05

Наприкінці червня 2019 року відбулася атестація на визначення знань і практичних навичок з присвоєнням звання лікар-спеціаліст зі спеціальності «Акушерство і гінекологія» 18 лікарів-інтернів, які протягом 2017-2019 років щорічно проходили очне навчання в інтернатурі на кафедрі акушерства, гінекології та перинатології ФПО ДЗ «ДМА».

Головою атестаційної комісії відповідно до листа МОЗ України був завідувач кафедри акушерства і гінекології ДЗ «ДМА», заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор В.О. Потапов. В проведенні атестації крім членів атестаційної комісії завідувачки кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО ДЗ «ДМА», доктора медичних наук, професора Ю.О. Дубоссарської; доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, доктора медичних наук, доцента Ю.М. Дуки, доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, кандидата медичних наук, доцента Т.А. Жержової активну участь взяла керівниця бази стажування у Дніпропетровській області, заступник головного лікаря КЗ "Криворізький МКПБ №1" ДОР" О.М. Кравець.

Атестація традиційно складалася з трьох етапів:

I етап (19 червня 2019 р.) – складання комп’ютерного тестування за програмою Elex.

II етап (24 червня 2019 р.) – практично-орієнтований іспит у ліжка гінекологічної хворої або вагітної згідно з вимогами кваліфікаційної характеристики.

ІІІ етап (25 червня 2019 р.) - заключна співбесіда для підсумкової оцінки засвоєння навчальної програми згідно типового плану інтернатури МОЗ України.

Для проведення теоретичної співбесіди вдруге впроваджено елементи об'єктивного структурованого клінічного іспиту (OSCE), які включали 4 станції зі стандартизованого виконання практичних навичок на фантомах – активне ведення 3 періоду пологів, діагностика клінічно вузького тазу, клінічне обстеження молочних залоз, гінекологічне дослідження в дзеркалах та забір матеріалу для бактеріоскопічного і цитологічного дослідження. П'ята станція включала вирішення одного із 20 case-study (клінічних випадків) з акушерства або гінекології з результатами лабораторних та інструментальних досліджень, на яких оцінювалось вміння лікарів-інтернів правильно встановити клінічний діагноз, скласти план обстеження та лікування відповідно до наказів та нових клінічних протоколів МОЗ України.

Всі 18 лікарів-інтернів успішно пройшли атестацію з присвоєнням звання лікар-спеціаліст за фахом «Акушерство і гінекологія».

Найкращі знання та практичні вміння показали: Баранова Юлія Сергіївна та Ніколаєва Іванна Василівна.

Бажаємо нашим новим колегам творчих успіхів та цікавого професійного шляху!