Атестація лікарів-інтернів 2018

Дата публікації допису: 27 січ. 2019 5:44:26

Наприкінці червня 2018 року відбулася атестація на визначення знань і практичних навичок з присвоєнням звання лікар-спеціаліст за фахом «Акушерство і гінекологія» 17 лікарів-інтернів, які протягом 2016-2018 років проходили очне навчання в інтернатурі на кафедрі акушерства, гінекології та перинатології ФПО ДЗ «ДМА».

Головою атестаційної комісії відповідно до листа МОЗ України був завідувач кафедри акушерства і гінекології ДЗ «ДМА», заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор В.О. Потапов. В проведенні атестації крім членів атестаційної комісії завідувача кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО ДЗ «ДМА», доктора медичних наук, професора Ю.О. Дубоссарської; професора кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора медичних наук, професора З.М. Дубоссарської; доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, доктора медичних наук, доцента Ю.М. Дуки, активну участь взяли керівники баз стажування Дніпропетровської області, провідні лікарі акушери-гінекологи КЗ "Дніпропетровський ОПЦС" ДОР головний лікар, к.м.н. Л.І. Падалко та О.Є. Пасько, КЗ "Дніпропетровська МКЛ № 9" ДОР" заступник головного лікаря О.В. Колобова, КЗ "Криворізький МКПБ №1" ДОР" С.В.Кліпов.

Атестація складалася з трьох етапів:

I етап (20 червня 2018 р.) – складання комп’ютерного тестування за програмою Elex.

II етап (25 червня 2018 р.) – практично-орієнтований іспит у ліжка гінекологічної хворої або вагітної згідно з вимогами кваліфікаційної характеристики.

ІІІ етап (26 червня 2018 р.) - заключна співбесіда для підсумкової оцінки засвоєння навчальної програми згідно типового плану інтернатури МОЗ України.

Для проведення теоретичної співбесіди вперше було впроваджено елементи об’єктивного структурованого клінічного іспиту (OSCE), які включали 3 станції зі стандартизованого виконання практичних навичок на фантомах – активне ведення 3 періоду пологів, клінічне обстеження молочних залоз, гінекологічне дослідження в дзеркалах та забір матеріалу для бактеріоскопічного і цитологічного дослідження. Кожний практичний навичок був структурований на 10 кроків, кожен крок окремо оцінювався викладачем за шкалою GRS. Четверта станція включала вирішення одного із 17 case – study (клінічних випадків) з акушерства або гінекології з результатами лабораторних та інструментальних досліджень, на яких оцінювалось вміння лікарів-інтернів правильно встановити клінічний діагноз, скласти план обстеження та лікування відповідно до наказів та нових клінічних протоколів МОЗ України.

Всі 17 лікарів-інтернів успішно пройшли атестацію з присвоєнням звання лікар-спеціаліст за фахом «Акушерство і гінекологія». Найкращі знання та практичні вміння показали: Блищак Олена Володимирівна, Тесленко Катерина Сергіївна, Коверга Ярослава Вячеславівна, Пузій Євген Олександрович, Чижмак Анна Павлівна, Вдовіченко Олена Андріївна та Сохач Анастасія Юріївна.

Бажаємо нашим випускникам творчих успіхів на професійному шляху, міцного здоров'я і здійснення мрій!