Нарада-тренінг голів та заступників голів комітетів фахової експертизи "Крок 3"

Дата публікації допису: 19 трав. 2018 7:16:43

17 травня 2018 року у рамках XV Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання вищої медичної освіти в Україні» на базі конгрес-центру ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського МОЗ України» відбулася перша нарада-тренінг голів та заступників голів комітетів фахової експертизи ліцензійних іспитів «Крок 3. Загальна лікарська підготовка» для спеціальності «Медицина» на тему: «Напрями вдосконалення післядипломної освіти лікарів за результатами складання субтесту з завдань типу USMLE».

Від ДЗ «ДМА» у нараді-тренінгу прийняли участь заступник голови комітету фахової експертизи ліцензійного іспиту «Крок 3» для спеціальності «Медицина» «Невідкладні стани у акушерстві і гінекології», завідувач кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО Дубоссарська Юліанна Олександрівна та заступник голови комітету фахової експертизи «Невідкладні стани у внутрішній медицині», завідувач кафедри терапії, кардіології та сімейної медицини ФПО Потабашній Валерій Аркадійович, які були відібрані ДО «Центр тестування» за результатами відкритого конкурсного відбору 22 грудня 2017 року.

Під час наради-тренінгу виступила директор Державної організації «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при Міністерстві охорони здоров’я України», д. п. н., професор Булах Ірина Євгенівна, яка ознайомила учасників тренінгу з Постановою Кабінету Міністрів України № 334 від 28.03.2018 року «Про затвердження Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я». Атестація здобувачів ступеня вищої освіти «магістр» за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я» буде здійснюватися у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту, який складатиметься з чотирьох компонентів: інтегрований тестовий іспит «Крок»; об’єктивний структурований практичний (клінічний) іспит, під час якого перевірятимуться практичні навички випускника; міжнародний іспит з основ медицини та іспит з англійської мови професійного спрямування. У своїй доповіді директор ДО «Центр тестування», професор І.Є. Булах розглянула методику і результати відкритого конкурсного відбору голів та заступників голів комітетів фахової експертизи ліцензійних іспитів «Крок 3. Загальна лікарська підготовка», а також питання розроблення рекомендацій щодо зміни навчальних програм і удосконалення змісту підготовки в інтернатурі за результатами складання лікарями-інтернами субтесту з завдань типу USMLE.

Заступник директора ДО «Центр тестування» з організації та проведення ліцензійних іспитів Войтенко Леся Петрівна провела тренінг учасників щодо написання тестових завдань ліцензійних іспитів та методики здійснення первинної, технічної та фахової експертизи тестових завдань.

Наступна нарада-тренінг голів та заступників голів комітетів фахової експертизи ліцензійних іспитів «Крок 3. Загальна лікарська підготовка» для спеціальності «Медицина» у ДО «Центр тестування» запланована восени 2018 року.