Меморандум про українсько-німецьке співробітництво

Дата публікації допису: 13 груд. 2020 18:53:27

У жовтні 2020 року Ректор Державного закладу «Дніпропетровська медична академія», член-кореспондент НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева та Директор проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ Майк Маттес підписали меморандум про співробітництво.

Українсько-Німецьке співробітництво здійснюється в рамках Проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України» кластеру «Перспективи розвитку східних регіонів України», що діє у період з 2020 до 2022 року за дорученням Федерального міністерства економічного розвитку та співробітництва (BMZ) уряду Німеччини.

Для участі у цьому Проєкті Державний заклад «Дніпропетровська медична академія» було обрано за відкритим конкурсом у вересні 2020 року серед багатьох закладів вищої освіти Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, які на постійній основі надають освітні послуги з підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників медичної або соціальної сфери.

Метою співпраці в рамках Проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ є покращення якості надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників медичної та/або соціальної сфери і впровадження новітніх, інноваційних (у тому числі цифрових), орієнтованих на потреби форматів навчання.

Співробітництво реалізують в наступних напрямках:

  • Розробка нових актуальних програм навчання для працівників медичної сфери та впровадження інноваційних, орієнтованих на потреби форматів навчання (включаючи цифрові).

  • Покращення внутрішньої системи управління якістю.

  • Проведення кваліфікаційних заходів для співробітників навчальних закладів.

  • Реалізація інших заходів, визначених у рамках співпраці.

Координаторами проекту у ДЗ «ДМА» є проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Сергій В’ячеславович Захаров та завідувачка кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО, професор Юліанна Олександрівна Дубоссарська.